Відкрито відділення коморбідних (залежних) станів

27.11.2019 р. в КНП «Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я» відкрито відділення коморбідних (залежних) станів. Відкриття відділення було приурочено до 10-ти річчя співпраці Центру та Воєводської спеціалізованої психоневрологічної лікарні ім. св. Ядвіги м. Ополе (Республіка Польща) і відкрито за участю делегації з Опольської клініки.

Відділення створено з метою надання психіатричної, психотерапевтичної допомоги особам з поєднаною патологією розладів психіки, в більшості випадків це поєднання розладу та алкогольної залежності. Відділення розраховано на 22 ліжка, в штаті якого є лікарі-психіатри, лікар-нарколог, три психолога. За основу надання допомоги особам з коморбідною патологією взято модель допомоги з психоневрологічного закладу розташованому в Гміні Браніце Опольського воєводства, важливою складовою якої є психотерапевтичний супровід. Лікарі-психіатри, психологи, медичні сестри новоствореного відділення пройшли відповідне стажування в цьому закладі.

В подальших планах – ознайомлення персоналу з роботою аналогічного відділення однієї з клінік Німеччини (громада Цвіфальтен), про що було домовлено з медичним директором  доктором Х.Фрідеріхом, який відвідав Центр 28.11.2019 р.

Перших пацієнтів відділення приймає з сьогоднішнього дня, а саме з 17.12.2019 р.

Залишити коментар