Міждисциплінарний захід в обласній психологічній лікарні №3

В обласній психоневрологічній лікарні №3 відбувся черговий міждисциплінарний захід організований для лікарів первинної ланки та лікарів-психіатрів області з питань надання допомоги учасникам бойових дій. В заході прийняли участь практичний психолог, депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і вете-ранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей Наталія Чаплинська, керівник обласного Центру допомоги учасникам АТО Наталія Сербин, координатор центру допомоги учасникам АТО з питань реабіліта-ції Вероніка Дичковська, координатор психологічної реабілітації учасників АТО Ігор Чернець-кий, начальник відділу медицини катастроф, мобілізаційної роботи та спеціальних питань департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Бойко.

Під час зустрічі во-лонтери, учасники АТО, лікарі-психіатри, психологи поділилися досвідом психологічної та медичної реабілітації, визначили пріоритети в подальшій роботі спрямованій на подо-лання посттравматичного стресового розладу.

Як зазначили у своїх виступах Наталія Сербин та Наталія Шаповалова важливим на даний час є робота з сім’ями комбатантів, адже члени сім`ї перші зустрічають своїх рідних після повернення із зони АТО. Однак, не завжди сім`я готова надати необхідну підтримку та допомогу в силу нерозуміння психо-логічного стану комбатанта, його переживань.

Подібного роду заходи мають мати своє продовження, зазначила Марія Бойко, тому що тільки спільними зусиллями волонтерів, психологів, медичних фахівців можна подолати наслідки спричинені бойовою травмою.

Залишити коментар